Wedding Attire

Baju Bersanding

Wednesday, December 01, 2010

concept untuk majlis persandingan dah decide..so we go through with Javanese Traditional..byk jugak lah pic & design jawa tradisional yg i jmp.. pas tu kena tunjuk kat mr. fiance..ye la kena decide same2 nnt kalau i je yg syok sendiri nnt dia lak tak berkenan..huhuhu..

Combination hijau + gold & merah + cream
sorce: i tak ingat mane i dpt..i just google then jmp pic ni..

merah + hijau + gold perghhh cantik..
tp for sure tak sesuai dgn mr. fiance..aduh kaciwa...

Pink + hijau + gold pun menawan hati...
tp mr. fiance mesti tak setuju jugak.. melepas lah lagii..


dah penat men'survey & men'google ternampak pulak pic ni..cantik sgt..semuanye cantik.. i pun propose la kt mr. fiance pic wedding serina, adlin & ning ni..nak tau dia cakap ape...emm....

mula2 dia tgk yg serina pakai terus dia tak berkanan..bukan tak berkenan ape huhuh bukan design tau..design mmg melatop from Lynda Rahim KL ..cume dia tak suka kaler hijau...dgn alasan kulit dia gelap n tak sesuwei..ok i terima..

Lepas tu i dgn konfidennye dan bangganye tunjuk pic kebaya merah ni..dlm hati berkata2 'confirm suke..yahoo kawen pakai baju merah..' hehe nak tau kenapa i konfiden? sbb dia mmg suke kaler merah nak nak kalau combine merah + hitam...nak tau ape dia ckp.. 'hesy tak nak lah merah..tak cantik'... adus... :(

last sekali i tunjuk pic ning neh... dlm hati berkata 'confirm dia tak suka gak neh...' huhu cerewet tul mamat neh..hehe --> ampun mr. fiance... nak tau ape dia ckp?
'eh..ni cantik ni..lawa sgt sesuai dgn kulit abg..ok ok cantik ni..proceed..' haaa *tekejut kejap...
dan dan tu jugak dia pikir mane nak cr butik yg boleh buat design kebaya & baju lelaki exactly same mcm ni...huhu jenuh la pikir...


cari punye cari..google punye google..still tak jmp.. kalau kt jakarta or bandung kompem byk.. terpikir blk nak g ke bandung tak..sbb i mmg dah booked tiket ke jakarta~bandung cume hotel & transportation je lom booking..tp mr. fiance tak bg pegi huhuhu
mr. fiance suruh google 'kebaya pengantin malaysia'... jeng jeng jeng...jumpa jugak akhirnye...
Rumah Kebaya Malaysia dengan perasaan keterujaan -> betul ke huhuu terus call rumah kebaya nak buat appointment ..nak survey design n bajet...set appointment 5/11/2010 mase tu cuti deepavali senang sbb mr. fiance pun cuti..

You Might Also Like

7 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook