Wedding Cake

Fondant Cake

Friday, December 10, 2010


I sebenarnye teringin nak fondant cake yg mcm ni untuk wedding i nanti..simple je (simple ke? i mean design yg simple..cara2 buat tu nak tau senang ke susah --> kena tanye org yg buat kek ahaks... so i dah berangan lah..pastu i minta quotation untuk kek yg mcm ni..senang i nak budget nanti.. tunggu punye tunggu last week i dpt quotation untuk kek yg mcm ni..harga dia quote RM1500 .. haaaa!! untuk kek saje dah riban2..ayooo....
so i've decided tak nak guna fondant cake for my wedding nanti..bg i wasted la nak habiskan smpi ribu2 kat kek je.. kalau i jutawan bolehlah i order 10 tingkat kek wahahaha... i rase secret recipe cake lagi sedap pastu murah lak tu tak de lah
smpi riban2.. mau parkinson aku nak kuarkan duit riban2 untuk kek saje...huaaaaa....


source : google

Kenapa fondant cake mahal?
nak tau sbbnye?menurut kata2 si pembuat kek ni dia cakap lace work dia yg susah and dia kena beli mould from Martha Stewart. so si pembuat kek ni bg i 2nd option yg lebih murah sikit macam dlm pic kt bawah ni haa...

harga yg bakers ni quote untuk 2 pic ni
RM750
(red velvet, choc moist carrot or fruit cake)
or
RM650
(butter cake)



You Might Also Like

2 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook