Wedding Attire

Dress Hunting Episode 1

Thursday, December 02, 2010

November, 5,2010 bermulalah pengembaraan kami ke RKM.
Rumah Kebaya Malaysia is a house boutique and specialist dlm rekaan kebaya pengantin..kalau tgk baju2 dia sume cantik2 n sarat dgn manik2..tu yg geram tu..owner RKM Sitti Nurs from bandung..so i confident sgt dgn design dia sbb org indonesia kan pakar dlm buat baju kebaya ni plus sitti blaja dlm bidang fashion... bertambahlah confident n serahkan pada yg pakar...mr. fiance and i from same field as an interior designer so bab2 design ni kitaorg mmg cerewet...tp kt RKM ni tip top uollss..kalau tak percaya baik tgk sendiri...

ni lah 1st time in my life g survey baju untuk kawen..teruja sungguh... bukan i je tau..mr.fiance pun same hahaha...masuk2 je RKM tgk ade display baju kebaya.. wallawehhh.. cantiknyeeee... beading penuh argghhh santik sgttt... so discuss about harga for rental..starting price from rm599 sepasang L/P...for custom made new design kena g RKM sendiri dan discuss sendiri hehehe...


beading yg sarat cantik sgt..

sebenarnye that time RKM ade buat promotion for government servant and get 20% off..untungnye diorg..kitaorg yg keje private jugak kena struggle... nasibb badannn...discuss about design and concept with sitti senang je..bagitau je n tunjuk gambar mcm mane design yg we all nak..dia dah tau ape nak buat n siap bagi advise about ape yg perlu pakai n tak..so senang deal ngan sitti..TQ sitti..

hari tu jugak i booked n pay deposit 30% of the total amount... lepas tu her hubby Ahmad Fairus promote about his photography package..wow! combination yg baik...i tgk album..cantik.. setiap kali buka page by page tak sudah2 mulut i cakap 'cantikkk' buka page sebelah 'cantikkk'..'cantiknye...' muahahha


pic sgt cantik & nampak natural

tp that time we all tak boleh nak concentrate on wedding photogrpahy..sbb dlm kepala dok pikir pasal design baju huhuhuu so photographer we all tak decide lg nak amik sape...huhuu lame jugak kt RKM tu dari kul 3 ptg-7ptg.. tak sedar huhuhu lepas buat measurement & discuss about payment we all blk dengan muka senyum sbb puas hati hahahaha... baju sanding dah setel sbb sitti akan sediakan semua dr hujung rambut smpi hujung kaki..lupe pulak sitti pun ade buat make up untuk wedding...

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook