Pelamin

Java Style

Thursday, January 13, 2011


The Concept : Java style
Color Theme : Gold + Bronze + Deep Red
Event : Wedding Reception

konsep Jawa

Mentang~mentanglah darah yg mengalir dalam badan i dan en. hazli ni darah keturunan jawa so kawen pun mesti lah menonjolkan ciri2 jawa tu ahakss...walaupunn i tak pandai cakap jawa..tapi sedara2 mara i ramai yg speaking german eh jawa tau hehehe eh bukan tak tau langsung ok...i tau jugak lah sikit2...hehhee ok ok i tau i ade utang ngan uolls..hr tu i cakap nak upload sketches idea pelamin i kan...ok ok hari ni i upload .. sketches ni dah lame siap cume belum render jek lagi..baru mlm tadi i sempat nak render..tu pun dalam keadaan malas + mengantuk tapi i gagahkan jugak huhuh...kalau buruk sorry ek...

i dapat idea ni mase i lepak ngan en. hazli kt Dome, KLCC..
conteng atas tisu dome pun jadi lah...sebelum idea tu hilang cepat2 i sketch...hehhe

balik rumah cepat2 i lukis balik sketch atas tisu tadi kt sketch book i....
ni la dia rupe pelamin angan i..ahaks ntah dapat ke tidak..
kot kot dapat yg lagi malatop very the vasss wah giteww...

i suka sgt design pelamin yg macam ni..tp ni kt indonesia..
kat mesia mane nak cari eh?

Pelamin jawa mesti ade panel carving mcm ni..tp kt mesia harga 1 panel ni
dah RM10k ++ uhuksss tersedak lagi...
mane nak cari duit..mmg tak dapat la i pakai pelamin mcm ni...huhuuhu

tak dapat panel..letak payung indonesia ni pun jadik lahhh..
janji ade aura jawa2 giteww...

hardscapes i akan cube cari..

water plant ni nak letak kt dlm tempayan...

Raphis excelsa ; Lady finger palm

Heliconia spp

You Might Also Like

14 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook