Hantaran

Lord of The Wedding Ring

Tuesday, January 25, 2011


Hari ni i nak update pasal wedding ring lah..sebelum beli i kena survey2 wedding ring dulu..i masuk semua kedai just nak tgk design n price.. tapi ape yg i nak share kt sini pasal Habib.. ye Habib jewel tu..yg femes ames tu...hehhehe..

Through my experience yg dah survey cincin sebelum merisik sampai sekarang ni ape yg i tgk Habib ni dia letak harga tinggi lepas tu konon2 ade sale 50% up to 70%... i rase mcm kena tipu celik2 ngan Habib..mase i beli cincin risik design V yg ade diamond that time dia cakap design baru n ade promotion price pastu nnt harga akan naik (kantoi cincin risik beli sendiri..eh bukan i beli tp tunang i beli cume design i pilih... family dia bukan mcm family org lain, yg mak g belikan cincin ke ape ke..semua kena buat sendiri hehehe) time tu mmg nak beli terus sbb date dah dekat n tak de mase nak pusing2 survey so beli je terus..

sebulan lepas tu i datang balik nak survey cincin tunang..'eh ..harga same jek..tak naik pun...' ok lagi sbb i rase maybe masih ade sale...pastu i ade datang lagi..i mmg suka masuk kedai 3-4 kali pun tak pe sbb nak tgk2 design walaupun design tu tetap same..huhuuhu last2 sampai sekarang harga tetap same ye...ok fine..

lagi satu yang i perasan, Habib ni sentiasa buat sale..let say 'Merdeka sale from 1st August -31st August'..bulan 8 dia ade sale..pastu the next month dia buat 'Hari Raya Sale from September - October'.lepas tu dia buat 'End Year Sale' pastu 'New Year Sale'..pastu sale n sale n sale...

ade lagi ni...pas tu kalau jumpe ngan Sale girl dia cakap 'tak pe pilih je dulu lepas tu nanti akak bagi discount 50%...nanti kalau nak beli lagi jumpe je akak pastu nnt akak bagi discount 50% jugak..tak de sale pun akak bagi discount...'

cincin risik i design mcm ni tp Rosegold ...

Ok fine..i pun pilih cincin tunang untuk i n beli sekali dgn cik abangnye cincin kt Habib pastu cik abang yg bayar hehehe... yg ni pun Habib bg less 50%..

Cincin tunang i macam ni tapi bukan white gold..
i order yg yellow gold sbb kalau white gold diamond tu tak nampak
sbb same color ngan white gold...


Yang i rase tak puas hati ngan Habib sbb dia naikkan harga lepas tu konon2 ade sale.. Last week i survey wedding ring pulak..i tanye harga diamond sahaja without casing G color, 0.3 cts, Clarity VS1 & Perfect Cut (with cert from GIA).. dia bg harga before less RM6k++ then konon2 after less RM2.7++... white gold casing dia bg harga RM1.3k before less and after less RM600++... i survey kt Diamond & Platinum... estrella diamond F color, 0.33 cts, Clarity VS1 & Perfect cut (with IGI cert) casing platinum RM4k++..member price RM3.7++... so..nampak sgt yg Habib letak harga tinggi pastu konon2 ade sale...marketing strategy lah tu...

Jumpa kak melah (sale girls kt Habib) pun dia tak tau nak update ape lg dah kt kitaorg..dia pun cakap 'takde design baru lagi..same je mcm dulu..' Kesimpulannye, wedding ring i & cik abang tak beli kt Habib... ('',)v

You Might Also Like

6 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook