Sana Sini Situ Marea

Rezeki orang nak kawen

Tuesday, January 11, 2011

sblm ni penah gak dgr ayat2 'rezeki org nak kawen'...'nak kawen nnt cukup la duit tu'..'sampai mase nnt ade la rezeki'..dan macam2 lagi ayat2 yg keluar... sblm ni dgr je la...tak de pikir or lekat kt kepala mungkin sbb belum lalui semua tu kot...

last 2 week pak long buat majlis kawen anak dia kt Kluang..walaupun majlis pihak lelaki tp lebih meriah dari pihak perempuan buat kt Penang.. al maklum lerr anak bongsu kan...yg i nak citer ni bukan pasal wedding dia..tp i nak cite pasal rezeki orang nak kawen .. i la yg nak kawen...sape lagi.. uhuks...

last week kan i balik kampung...balik2 tgk..wah byknye goodies..ni goodies rumah pak long hari tu.. rupe2nye lepas majlis tu goodies yg pak long sediakan untuk tetamu masih byk...masih berkotak2...goodies pak long tak de letak makanan..cume letak *tetttttttttt* so tak pening takut basi ke..masuk semut ke... abah n mak dah risaukan pak long n mak long..ape nak buat ngan goodies byk2 tu...bukan setakat 100 tapi 400 kotak...

tapi pak long releks je cakap kt abah..'ambik je lah semua goodies tu..saya nak buat ape byk2 tu..' abah konfius kejap..buat ape nak ambik byk2 tu...uhuks..last2 baru abah terpikir...'OOooo.. goodies tu bleh simpan pastu leh guna untuk majlis i ujung thn ni..so kalau nak tambah tak de ler byk sgt..sbb dah ade yang pak long bg tu...dah save sikit..rezeki..rezeki...thanks pak long & mak long ...alhamdulillah..

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook