Sana Sini Situ Marea

acne + pedih + kulit kering + menggelupas = takde mood nak cantik2 a.k.a selekeh

Friday, February 25, 2011


huhuhuhu dah lame tak update...tak tau nak update ape + banyak keje + tak de mood... last 3 week kulit i ade masalah..tibe2 keluar bintik2 merah mcm jerawat tp bukan jerawat biase..dia keluar sekali gus byk secara serentak.. biase jerawat i bukan mcm ni.. biase jerawat i akan keluar sebijik2 tu pun mase period...tak tau ape punca..keluar kt area tulang pipi and leher..yg paling byk kt belah kiri pipi..belah kanan kurang sikit..kat dahi pun ade sikit..2 minggu lepas tu tgk tak baik2 pastu ade keluar yg baru pulak..mmg tak leh jadi ni..kalau di biarkan lame2 kang tak pasal2 muka i penuh ngan jerawat..

isnin lepas i terus g klinik pakar kulit md. noh kat jalan TAR.. tp that time dr. md noh tak de..so ganti dgn other dr. ..pakar kulit jugak..i tak kisah doktor mane pun janji bukan lawyer, majistret eh.. janji kulit i kembali seperti sedia kala...huhuhu...

sorry i tak ingat ape name doktor tu hhehe..dia pun check tgk..dia pun cakap ni acne..pastu dia bagi pencuci muka n suruh stop pakai pencuci muka yg i pakai skang ni..pastu dia bg pil untuk sebulan..pastu krim muka day n night... krim ni lah yg buat kulit muka i pedih + kering + menggelupas..adoyai... jgn lah melarat smpi nak kawen bln 11 neh... :(

pimple cream day & nite ni ok..cume kulit i jadi kering sgt2..
antibiotik nak kena abiskan..tapi betul ke kalau makan pil ni nnt bile kite stop makan jerawat akan naik lagi byk?

You Might Also Like

7 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook