Wedding Concept

Majlis Bertandang

Tuesday, March 29, 2011

The Concept : Malay Contemporary
Color Theme : Red + White
Event : Groom's Side Reception

Majlis bertandang kemungkinan besar akan diadakan.. adakah ini berita gembira?? tapi i suke and happy u...hahaha patut ke i happy?? dengan semangatnye terus i buat theme n concept ni hehehee...
sebelum ni kitaorang memang tak de perancangan nak buat majlis bertandang.. ye lah..memandangkan en. yogie bear i sudah ketiadaan abah tercinta beliau dan tak de orang kuat untuk menguruskan majlis perkahwinan..even sebelum ni adik lelaki beliau kawen pun tak de buat majlis.. dan bulan 4 ni adik lelaki dia akan kawen dan tak akan buat majlis...

tapi tak boleh nak suka2 lagi.. selagi belum booking tempat selagi tu tak bleh nak confirm sama ada akan buat majlis atau tidak..huhu..

kalau jadi, majlis ni akan dihadiri oleh saudara mara, keluarga dan kawan2 rapat en. yogie bear sahaja dan jumlah tetamu adalah terhad a.k.a bajet uhuks... boleh tak buat macam tu..? dan semua tu akan diuruskan sendiri oleh en. yogie bear.. buat majlis kecik2 and simple je..

mudah~mudahan segalanye berjalan dengan lancar.. amin..
oh ya..maybe majlis akan berlangsung seminggu selepas majlis sebelah pihak perempuan...
26th November 2011
kalau tak dapat date tu.. akan cari date yg sesuai..

ade lagi lebih kurang 7 month to go...persiapan untuk majlis bertandang ni tak de masalah sebab nak buat yg simple2 je..

1. baju dan kasut hantaran i akan pakai mase majlis bertandang

2. accessories pengantin i dah ade...semua tu koleksi mak i mase dia jd mak andam dulu..sekarang ni dah pencen hehhee

3. make up i akan suruh mak cik i make up kan sbb dia make up artist hahaah bukan make up artist tp make pengantin je....hehhe

4. baju n kasut hantaran en. yogie bear pun dia akan pakai mase majlis bertandang tu (paham tak ayat i ni..? i pun konfius...huhuu)

5. bunga telur dia kena sediakan

6. lokasi majlis + catering dah survey cume belum bayar deposit untuk book date

7. photographer suruh dia shoot n burn je lah...save sikit...

8. invitation card i leh tolong DIY kan...tak susah pun nak buat...

ok lah...that's all for today...doa2kan i ye... :)

luv uolllsss...
~adios~

You Might Also Like

7 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook