Wedding Attire

Dress Hunting Final Episode

Monday, April 25, 2011

April 23, 2011 , sabtu i ade appointment kt salun pukul 12.00 ..tapi tibe2 owner salun call cakap dia terlambat sikit sbb ade hal..dalam pukul 12.30 baru dia bukak salun.. tapi i dah on the way mase tu dalam pukul 11.30..alamak lagi sejam ape i nak buat..nak balik rumah malas pulak.. then i rase macam nak tgk baju kt butik rins suzana.. emm terus la terjah rinz suzana... sorang2 hahaha..

sebenarnye i'm looking for baju nikah & bertandang.. baju sanding dah tempah kt RKM.. tema bertandang merah... tengok2 kt situ range color merah..emmmm...tak de macam yang i cari..yang ade pun i tak berkenan.. tapi i tersuka pulak kt white dress yang ade kt situ..simple je..sesuai untuk dinner reception...sewa pun tak mahal RM380..emmm ok ok...i nak ajak en. yogie bear datang situ lepas setel kt salun...i pun call eb. yogie bear..ajak dia dtg RS dalam pukul 5.00 sbb dia tutup pukul 6.00 ptg...

lepas setel hal kt salun i pusing2 lagi kat area sri rampai...butik sutera nan sehelai tutup..pusing lagi... jumpa butik ape ek name dia ..tak ingat la pulak.. masuk2 tengok pelamin simple dan cantik.. emm pelamin untuk majlis bertandang..mesti u oll pelikkan ..nape i pulak sibuk2 cari pelamin untuk majlis bertandang kan..? sebelum ni kan i ade cerita pasal majlis bertandang sepatutnye tak ade..tapi tibe2 nak buat...kalau tak ingat leh tengok balik kt SINI .. ok sambung balik... baju2 yang ade pun i tak berkenan tapi pelamin simple tapi cantik... untuk bertandang ni kalau boleh nak cari pelamin yang simple dan yang penting murah hahaha... tapi bile dah survey2 nampaknye tak payah pelamin lah kt majlis bertandang ni... lagipun meja makan beradap dah ade decoration gak dan tempat pun dah cantik... ok kot kalau tak de pelamin... huhuu

petang tu i bawa en. yogie bear tgk2 kat RS.. dia lagi lah..manusia cerewet ..dia lagi kejam..masuk2 terus tak de feel... tapi sebab dah masuk nak jugak try baju2 yang ade.. i pun try.. emmm... bile dah pakai.. i tengok...ahhh sangat2 frust..tak sesuai dengan i.. cutting body i nampak straight .. cube lagi baju lain.. pun same..serabut je tgk...ahh.. menyampah... susah betul nak cari baju pengantin neh... tapi bile tgk orang lain pakai ..macam ok jek..tapi bile i dah pakai...ahhhh tak suka...

sebelum ni i dah survey banyak butik gak..macam tu lah... still tak jumpa.. dan nak tgk pic i tak de cutting? straight jek.. meh kite imbas kembali tengok SINI.. hehehhe

sebenarnye malam tu i ade appointment ngan RKM pukul 9.00 mlm... baju yg kita orang tempah last year dah siap..eh tapi baju i belum siap lagi..sitti kate lepas raya baru siap... baju en. yogie bear dah siap & nak fitting.. hahaha en. yogie bear takut...takut baju tak muat..hahahha padan muka..sape suruh makan banyak2.. suruh diet..tak nak..degil...!!

masuk2 tgk..eh dah lain..dah ade wardrobe..hehehe senang sikit nak tgk baju... guess what i saw..?? hahaha i nampak kebaya merah... terus tuju nak tengok ekekke....i tengok terus senyum2.. sampai fairus tanye kenapa i senyum2? i cakap la tengok baju ni ha..dia pelik 'tengok baju pun senyum' ekekeke dia tak tau baju tu yg i cari selama ni...mase jumpa dulu tak terpikir lagi nak pakai untuk bertandang ...hehhehehe

ok cite pasal baju en. yogie bear...fitting... haaaaa tau tak macam ape??? macam sarung nangka!!!!... dia tak percaya mase ukur dulu dia kurus...orang cakap dah gemuk tak caya...degil...!! lemak2 kt perut tu kena ditetas.. bukan tetas baju ye.. tetas lemak2 kt perut tu Wakakkakaka... dalam mase 6 bulan badan dia dah naik... sbb tu i panggil dia yogie.. yogie..yogie bear....wahahhaha

i punye part kain je yg dah siap..try pakai ok.. in acuan asal..aahaha... then i nak try kebaya merah..wallawehhh...memang macam yang i bayangkan selama ni...i try pakai...sangat2 cantik dan yang paling penting body i nampak curve di pinggang..tak de lah nampak straight je... suka suka suka....

i try pulak baju nikah... ok ngam.. malas nak pikir banyak sewa je 2-2 baju tu..hahaha orang lain sibuk buat baju nikah.. i sewa je baju nikah hahaha save sikit.... at last 3 pasang baju i amek kt RKM...

akhirnya i jumpa ape yang i nak dan yang penting i sangat2 puas hati dengan baju2 kt RKM...hahha TQ sitti...

You Might Also Like

5 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook