Tuesday, April 26, 2011

Tudung Nikah

  10 comments    
categories: 
Misi pencarian design tudung nikah...
baju dah setel.. survey2 tudung nikah pulak..
mane satu yang ok ek..?
yang pasti i tak nak pakai tudung yg ade awning tu ahaks..
tapi tak tau la kalau yang jenis macam kt bawah ni sesuai ke tak dengan muka i ni..
emmm..
veil dah ade..cume tudung je yg belum ade...
setelah men'google i jumpa ni...

yang ni macam nice..tapi sesuai tak dengan bentuk muka i..?

yg ni nnt muka i nampak bulat kot...

yg ni pun cantik

yg ni sesuai kot..

yg ni tak sesuai dengan baju i pulak..
baju kebaya tudung ala arab..
macam tak kena jek..

ape2 hal pun i kena try pakai dulu..
tengok sesuai ke tak?
tak pun pakai je tudung Ariani pastu letak accessories sikit
macam crown kecik ke.. tak pun bunga yg melekat kt kepala tu..ape ek name accessory tu ..

10 comments:

K.I.N.A said...

bunge tu kina panggil crown melekat..hahahah..;P

elle's laaa~ said...

suke dengan tudung bienda & aida gadis melayu ... hmmm....

Miss Marea said...

kina..hehehe ha ah kan sebab dia melekat kt kepala hehehe...
elle.. kann.. i pun suke gak hehehe

ern[]kubikel said...

amboi sakan ko ek!!! hhuhhuuuh.... tu la sape suh muke bulat... ngehngehngeh..... time nikah xyah heavy sgt! less is more... but, aku suke yg bienda tu! jgn risau beb... pengntin mesti nmpak cantiknye!
*** psstt... blh dpt door gift lbh x? muahahhaha

ElyaElmo said...

nanti elya buat entry tentang tudung and veil elya..harap dapat membantu ..eheh

Miss Marea said...

ern... wajib la sakan..ngeh ngeh..ape nak buat muka bulat ni tetap comel wakakakaka
kalau nak door gift lebey ko kena tunggu smpi majlis abis..mane2 yg tak abis tu ko sapu kasi bersih wahahahaha

elya..tq darling...hehe leh la jdkan reference hehhe

Miss Tatie said...

tak kesah mana2 pon, kalo tukang mua tu pandai, pipi bulat pun akan nampak cekung....

nYomeL said...

i panggil spider melekat. HAHA!
ermm.. tudung bienda & aida gorgeous! :)

cik senah said...

:) nak menyelit komen gak tang niee..

1) tudung 1st pic tue lawa.. maybe sebab tuan badan pun lawa orgnya kotzz..
2) seeloknya ..tudung nikah nie.. pilih hat ringkas saja...kalau ada aksesori pun.. takat satu dua dah ok kot.. contoh : tiara kecik + rantai labuh/rantai 3 beradik ATAU cekak kecik bling2/brooch melekat tang pala + rantai labuh/rantai 3 beradik
3) kena siapkan baju dulu.. baghu leh beli/tempah tudung
4) kalau muka bulat.. mintak MUA buat shading lebih skitt.. hehe..

p.s : sekadar cadangan ikhlas daripada chek.. harapnya dapat membantu lah nohh.. :) a'kumm

Miss Marea said...

miss tatie.. heheh ha ah kan..wajib mua i buat muka i kasi cengkung...

nyomel... spider melekat ek ahahaha

cik senah.. betul2 kena ade baju dulu baru leh match...cadangan yg baik....tq my darling hehehe

(^^,)v