Pelamin

Perihal Pelamin

Wednesday, May 18, 2011


haha lame tak update blog.. busy kata kau...
pesbuk pun lame tak bukak..kalau tak... masuk2 opis terus online pesbuk...
busy kua g site pastu masuk opis buat drawing pulak..
pastu client dengan suka2 hati dan senang lenangnye mintak drawing dengan kadar
sepantas kilat..
bile dah bg drawing untuk approval tau bising ..
'eh i nak kena check drawing ni dulu.. ambik mase nak check drawing ni..'
dah tu ingat orang yg buat drawing ni kejenye lagi senang dari keje check drawing lah ye...
bijak! bijak!
suruh check untuk approval pun terkial2.. huh!

dah dah..cukup..cukup...
cite pasal pelamin pulak...
i dah survey package pelamin untuk negeri Melaka..

1st i tengok design yg mereka ada...nak suruh diorg design mcm yg i nak mmg lah boleh..
tapi harganye pulak dah lain and yg paling risiko adalah hasilnye adakah akan menjadi
seperti yg diharapkan?
kat melaka i suka Lumiere Concept, Umbai , Melaka..
tapi harga untuk pelamin sahaja start from RM1500...
tak termasuk make up + baju etc..
kalau masuk semua tu paling minimum dlm RM5k (standard KL jek)
orang balik kampung nak cari yg murah huhuhu

2nd baru tgk harga...hahaha bab harga i kena serahkan kepada mentri kewangan i..
hahhaa sape lagi..mak n abah ler... wahahhahaha tgk harga package kt melaka start from RM1400 untuk pelamin rumah + sepasang baju bersanding (L/P) + sepasang baju berinai (L/P) aksesori + bunga tangan + bantal nikah + payung + 1 kali make up..
itu pun mak cakap mahal..aduh... tak tau nak kate ape..
mane dpt zaman gula dah naik harga nak dptkan package bawah RM1k??
tapi i tak berapa yakin la dengan kerja diorg..
tgk baju pun zaman2 ziana zain kawen jek i tgk..
make up lagi la..
sebelum dan selepas make up same jek..
baik i make up sendiri..tak gitew...?
akak i sempat cakap..
'eh same jek make up dengan yg tak make up'
kuat pulak tu uollss... hahahaha
tak jadik lah nak amek ngan diorang...
belum ape2 semua cakap boleh..
end upnye.. tak tau lagi..takotttt....
tak sanggup amek risiko...

I dah booked n confirm dengan Artistic House
ni contoh pelamin diorang..
.
.
.
.
.
.

sebenarnye i still ade perasaan tak best...
takut pun ade kalau2 hasilnye tidak seperti yang diharap2kan...
ni same kes dengan photographer la neh.. rambang mate..
tapi biase lah kan 'you get what you pay for..'
tak kan lah nak pelamin Nas Great Idea tapi Harga nak below RM2k kan....
memang nak kena maki lah jawabnye...
redha je lah dengan ape yg ade..
less is more..
i don't want more but messy..
lagi pun baju sanding dah malatop..
pelamin simple pun tak pe..
kang pelamin dah sarat baju pun sarat terus tak nampak pengantin...
keluar pulak dialog 'mane pengantinnye? belum sampai lagi ke..?
'ade tu haaa.. pengantinnye kat celah2 daun tu..cerr selak daun kat pelamin tu...'
muehehehehe


You Might Also Like

9 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook