Honeymoon

M.O.D.E | Honeymoon!

Wednesday, August 24, 2011


Hye all.. seminggu dua ni i malas nak update ape2 pasal wedding preparation..
tapi dalam diam i tak update pape tu ade lah 'something' yang i cari kat tenet...muahaha
i start survey honeymoon package..
sebelum ni takde nak pikir pun sebab banyak hal lain yang belum setel..

kalau nak ikutkan sebelum2 ni i tak berapa gemar kalau nak honeymoon kat Bali..
tak tau kenapa i macam tak suka..
tapi ntah macam mane la kan, tibe2 pulak tertarik dengan Bali..

lagipun dah rancang nak ke Beijing for honeymoon..
why Beijing? sebab i dapat voucher 6Days 4Nights Beijing Discovery from my sister..
hadiah kawen katenye ko..
tapi ticket flight beli sendirik wuhuhuhu
carik punye carik..carik lagi..still tak jumpa air ticket yang murah ke Beijing..
even Air Asia pun cecah 3k++ (almost 4k) for 2 person..tu belum masuk airport tax, visa, halal meals and tipping for tour guide..
adeh!
lagi satu kalau g beijing ni kita kena ikut date travel egency tu.. tak boleh pilih ikut suka hati kite.. pastu air ticket kena beli betul2 ikut date n mase diaorang..tak boleh cepat or lambat..
baru je berangan nak ke tembok besar china..
tapi nampak gayenye tak de rezeki lah tahun ni nak ke Beijing...
duitnye nan adooo okeh sebab banyak tumpu ke baju lah, video lah, photographer lah, barang2 hantaran lah...kempis poket mak nok!!

tu yang gedik googel ke Bali tu... ade gak googel Krabi, Phuket and Europe (berangan je lah ko jah oii europe konon!!)

mase matta fair tu memang tak jengah pun sebab nye pun adoyai duitnye nan ado..
skang ni alhamdulillah baru dapat bonus tu yang menggedik semacam tu..ahahaha

duit en. yogie tak leh usik sebab nak buat duit hantaran ahahaha kesian ko jah...
tak pe sharing is ....... (sila isi tempat kosong) pandai punnnnn ko jah menjawab soalan...

cerrr tengok ni..cer tangok (tangan tuuu jangan lupe ..buat macam tangan usop wilcha)

saje je tunjuk pic dalam bilik..kalau pic Bali korang dah biase tengok..
dah ramai yg g Bali.. mak jerr yang tertinggal ahaks...
yang ni hotel Ramayana betul2 kat Kuta, Bali..
senang cari makan and shopping..

tempat menarik tapi jauh la memang sesuwei untuk honeymoon jah..

untuk package honeymoon i contact direct dengan agent CSI from Bali (CSI mende.. travel agency lah) the price for 4D 3N including :

a) 21% government tax & service
b) 2 nights accommodation in Ramayana Resort & Spa (Executive Deluxe)
c) 1 night accommodation in Beji Ubud Resort (Deluxe Room)
d) Itinerary
e) Transportation
f) Driver cum Tour Guide
g) Kecak & Fire Dance Ticket
h) Meals for lunch & dinner
i) Return airport transfer
j) Donation to tamples (???)
k) Sarong fees when u enter temples (???)
l) All entrance fees
m) Tour Insurance

Honeymoon benefit @ Ramayana
a) Balinese rice wine (menatang ape ni??)
b) Flower bed & bath (mane2 pun ade kalau guna package honeymoon..selalu tengok pic honeymoon orang lain..sendiri punye bile nak merasa??ahaks)
c) Honeymoon cake upon arrival
d) Fruit basket upon arrival
e) Welcome flower in airport (wah dah macam menteri melawat kawasan pulak)

Total cos : RM 2250 / couple
(tak masuk air ticket ye kawan2..dah masuk air ticket -+rm3500)

i nak tanye uollss yang dah pernah pegi sane..adakah ianya berbaloi?
harga lebih kurang je kalau g Beijing cume bezanye g Beijing ikut rombongan cik kiah melawat kawasan (tak romantik tapi dapat jalan jauh sikit dari mesia ahaks)..
tapi kalau g Bali memang package honeymoon yang sememangnye romantik (romantik ke i??? hahahah)

ataupun ade package dari malaysia yang lagi murah dari ni?
kalau ade tolong share dengan i yang comel ini (wekkkkkkk!!!)

or

option 2
book ticket flight + hotel dengan Air Asia harga RM2200 / couple..
then sampai hotel baru cari driver cum tour guide untuk bawak kitaorang jalan2..
(macam kelam kabut je kan??)
gedebak gedebuk ntah2 lagi mahal dari package kot???

apa kata anda? please.....
\(^______^)/


You Might Also Like

8 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook