Sana Sini Situ Marea

Kisah di Pagi Syawal

Tuesday, September 06, 2011

Selamat hari raya uollss...
errmmm sekarang ni masih dalam mood raya & seperti ade satu perasaan malas nak buat kerja..
ekekeke.. bukan buat ape pun.. cume setakat menjalankan aktiviti google-mengoogle, godek2 pic kat FB, google lagik... huaaa malasnye nak start buat keje...

tadi konon2 nak start rajin buat keje.. buka2 file..eh mane file keje mase sebelum cuti hari tu..
huaaaa akak lupe mane letak file dek non oii!!!
nak start mane dulu pun dah confius aduh sudah parah ini budak...!!

emmm..nak update blog lah kalau gitew..hik hik...shyyyy...
ape nak citer ek...

haaa hik hik.. mari bercerita kisah di pagi Syawal...
ceritanye bermula begini...
Malam raya kan sibuk masaklah, mengemaslah, vacuum carpet lah nak raya lah katakan..
malam tu tido lambat ditambah pulak penat mengemas...
tido kan best... pagi2 raya lambat bangunlah cik jah kan gara2 kesedapan tido..
orang lain dah siap2 nak g masjid sembahyang raya cik jah kelam kabut bangun baru nak g mandi..

lepas mandi pakai sarung je jubah hitam arab (abaya), pastu pakai telekung dah siap2 terus jalan kaki g masjid...
sampai2 masjid ade satu perasaan tak best..
'alamak! aku lupe nak amek air sembahyang!!'
hesy.. nasib baik teringat...terus amik wuduk..
bayangkan kalau tak ingat langsung.. sia2 je...

lepas sembahyang raya dengar khutbah... sambil2 dengar khutbah belek2 la lengan baju..
tibe2..
'aik???... nape labuci lengan baju ni kat belah dalam??? aku pakai baju terbalik ke??'
belek2 baju nak pastikan baju cik jah ni terbalik ke tak..
eh .. betul... jahitan kat bahagian badan betul tak terbalik pun...
ape yang tak kena neh???
check lagi...'eh eh.. ni tali ape pulak ni..?'
'ah lantak lah...'

Selesai je khutbah.. berdiri.. tengok2..sah! kompom! baju cik jah terbalik..ahahaha
bahagian depan ke belakang dan bahagian belakang kedepan.. nasib pakai telekung boleh cover..
tak de lah nampak sangat baju tu terbalik....
adoyai... tu lah akibatnye...sape suruh bangun lambat...ahahaha

yang kes lengan tangan tadi tu... memang terbalik.. yang bahagian luar ke dalam dan bahagian dalam ke luar.. tu yang labuci kat belah dalam tu... macam mane nak cakap ek...
emmm memang tunggang langkang lah...
abaya tu ade 2 lapis.. maksudnye..bahagian lengan memang dah terbalik kat dalam baju.. nak tambah kalut lagi.. bahagian leher abaya kat belah belakang siap dengan labuci dan design macam pakai jaket pastu ade tali untuk ikat kat belah depan patutnye..tapi sudah terbalik daaa.... aisyy
nasib kaler hitam orang tak perasan... hik hik



abah dan beskal posmen...
kelesss ko jah!!
kat rumah atok kg. parit separap, batu pahat, johor..


Add caption

You Might Also Like

2 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook