Wedding Preparation

HIV Test

Friday, October 28, 2011

ok dah lame dah buat HIV test ni.. bile ek..emmm oh baru minggu lepas...
wak dol buat appointment dengan Klinik Kesihatan Kajang untuk buat HIV test pada 20 Oktober 2011..
ngam.. ngam choi lagi sebulan sebelum tarikh kawen...
appointment pukul 2.00 petang so wak dol amek half day.. sampai klinik dalam pukul 2.13 petang..
sampai terus je amek borang HIV test dan amek no...kat kaunter tu cakap tunggu sampai no kena panggil..
6082 & 6081...
mak neng cakap dengan wak dol.. 'sape lahir tahun 1981 sila amek no 6081.. sape lahir tahun 1982 amek nombor 6082..ahahaha'

nin dia ghupe borang HIV test tu...
isi form pastu tunggu sampai no kena panggil...

ni la gayenye sambil2 tunggu nombor kena panggil sompek lagi den nak berposing sakan...
kui kui..

wak dol cakap sambil tunggu nombor kena panggil dia nak bersukan kejap...
bersukan yeee...?? nanti jari jemari u je yang kurus, runcing dan slim ahahhahha...

emmmm.. tunggu punye tunggu.... brrraaapppeeee lame mau tunggu daaaa.....???
sampai pukul 2.13 tungu sampai pukul 4.45... aduh sabo je la cik jah...
tibe2 ade pegawai perubatan lalu sebelah.. terus dia cakap 'eh tak payah tunggu terus pergi ke kaunter 2 lepas tu bayar seringgit untuk satu borang pastu terus pergi ke bilik no 10..'
'oh begitukah... adoyai penat tunggu...ahahhaha...'
agaknye sbb dia nampak mak neng pegang borang kaler oren tu kot...tu yg dia terus tegur tu... nasib baik...

masuk bilik no 10 amek darah..sikit je..dia cucuk dengan jarum hik hik.. mak neng pun dah biase buat keje amek darah tu...biase buat kat makcik..amekkan darah dia untuk check kandungan gula dalam darah.. buat sendiri kat rumah.. tapi wak dol ni takut darah ahahaha.... baru amek sikit dah cuak ...
belum derma darah lagi tu....hehehe... mak neng cakap la kat dia.. macam mane la nak tgk org beranak nanti ahhahaa mau pengsan dlm labour room tu kang ahahha...

psttt..nak sambung sikit... 'metal konon, pakai baju gambar darah2 la,bunuh2 la.. ape laa... tgk darah betul pun dah pening2 kah kah kah!'

kejap je check..lepas ame darah tunggu result dalam 10 minit je..lepas tu pegawai perubatan tu panggil terus cakap 'Tahniah dan selamat pengantin baru..' (sambil sengeh2) ahahaha
lulus la ni? hehhee..dah boleh kawen dah... :p

setel HIV test terus balik rumah wak dol untuk isi borang permohonan nikah n nak mintak sign kat ketua kampung/taman/penghulu...

isi jangan tak isi... wak dol gelabah..kelam kabut je isi form..
pastu bising cakap kat mak dia..'ape ni mak... nak kawen pun susah'
tu baru je isi borang..susah sikit je tu...huk huk huk
wak dol ni pun satu cerewet, bile tengok tulisan dia buruk terus tak jadi nak hantar borang tu.. sanggup nak g print borang lain.. lagi pun memang tak leh setel pun bab sign ketua kampung or penghulu  on that day sebab tandatangan saksi takde lagi...

keputusannye...
HIV test setel!
borang permohonan nikah tertangguh sehingga semalam 27 oktober 2011
hari ini 28 oktober 2011 borang permohonan nikah (lelaki) setel!

yahuuuu!!!




You Might Also Like

5 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook