Wedding Preparation

Inspection!

Tuesday, November 01, 2011

SURPRISE!!!! CANTIK TAK?????

huh! agak2 ape yang uollsss pikir bile tengok bunga telur dalam keadaan sebegini rupa?
dah lame nak update kat blog tapi tak tersempat2 nak update..huhuhu
percaya tak? ini adalah keadaan bunga telur yang mak kepada mak neng beli?
mak neng balik kampung pastu mak cakap bunga telur dah beli..
so mak neng dengan excitednye g la tengok... mak beli 12 kotak (1 kotak ade 50 pcs)..
belek punye belek..tengok2 eh apsal bunga telur ni ade campur2 ngan kaler lain?
tak pelah..nanti leh g tukar...

check lagi.. terjumpa bunga mcm kat atas..aik? ni ape kes??? nak untung melebih2 nampak??
ape lagi terus la selongkar... jumpa lagi..
.
.
.
.
.
.

taraaaaa
ni lagi sedih..nampak polistrin jek...
aduhai esah...
nak gelak pun ade wakakkaa
marah pun ade huhuhuu

hahahaha bunga telur tapi dimanakah bunganya?? cerrr cari???
ahahahaha
ni boleh masuk maharaja lawak meha neh...
melampau la diorg ni meniaga... yg reject2 dia letak kat bawah2.. kat atas2 mmg nampak elok dan cantik..
ko bagi yang reject2 pulak... mak bayar ok bukan dapat FREE!

nasib baik mak neng sekeluarga check awal2.. kalau dah hari nak masukkan telur..
emmm memang tak leh buat ape redha je laaa..
tapi tak sedap hati laaa uollsss..
nanti bagi kat tetamu pastu mesti tetamu akan pikir
'ni mesti bunga telur orang bagi pastu simpan, kumpul2 pastu bagi balik kat orang... nak save budget kot...'
kan tak best tu... padahal baru beli...
bukan tu aje.. siap ade yang bersawang lagi, ade taik lipas, pastu lidi ade yang dah kotor..
confirmlah kalau sape2 dapat bunga yang macam tu akan pikir benda yang sama...

setelah di kira2..dihitung2..total yang reject adalah 250 pcs!!!!
bersamaan dengan 5 KOTAK!!!
banyak okeh bukan sikit2 yang reject.. kalau dapat sikit2 dalam 10 tu kira ok la lagi.. boleh dimaafkan..
ini sampai 250 pcs... rugi woooo...

jalan penyelesaiannye adalah dengan mintak tukar..
lagi satu diorg ni kalau dah beli confirm tak leh tukar..
mau gaduh + berperang dulu baru dapat tukar... tu pun kalau nasib baik dapat tukar..
nasib tak baik, jangan harap dapat tukar...
so mak guna taktik lain supaya tak gaduh dan tak sakit hati...

mak g kedai tu n cakap kat tokey kedai tu 'tokey.. saya nak mintak tukar laa.. anak saya tak nak semua kaler merah.. dia mau campur2 dengan kaler krim..'
tokey tu pun cakap 'okeh... ida (nama pekerja) u setel kan ini barang...'
fuhhh! legaaa..... :p

kesimpulannye... lepas ni kalau ade sape2 yang beli bunga telur harus + wajib check awal2 keadaan bunga telur uollss... ape2 hal sempat lagi mintak tukar or betulkan mane2 yang rosak or ape2 je lah kan...
kalau dah last minit confirm tak sempat nak buat ape...





You Might Also Like

3 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook