Wedding Attire

RKM Fitting

Friday, November 04, 2011

November 3, 2011 ok berita baik..berita baik... ok kalau ade sape yg ingat pasal baju Pak Lie yang tak muat mase kitaorang fitting bulan 7 hari tu..alaaa yang Mak Neng dok meroyan nak tukar tema wedding gara2 baju Pak Lie tak muat... kalau tak ingat leh jenguk sini ---> ade niat nak tukar warna tema .... hehhee

aje gilerrr kalau tak nak tukar... baju pak lie pakai dah macam sarung nangka yang cukup ranum tinggal nak petik jerr... huhuhu
opsss sebelum terlupa baju pak lie tak muat sebab keadaan bentuk badan fizikal pak lie yang berubah ok.. a.k.a badan dia dah gemuk.. hahha.. bukan salah ukuran ... bukan salah tukang jahit.. dan bukan salau orang yang mengukur ... bukan salah ibu mengandung erkkk ape kena mengena ibu mengandung?? ekekke... almaklum laaa kitaorang tempah baju sanding dari 5/11/2010.. esok 5/11/2011 ngam ngam choi setahun tuuuu... gilerrr arrrr.... kalau tak terbaca entry Dress Hunting mak neng leh laaa baca semula tu pun kalau rajin laaa hehhehe ---> RKM Dress Hunting ...

Mak neng pun malu nak show pic baju pak lie yng macam sarung nangka tu... hahaha macam jelly pun ade... haaaa yg lebih sesuai macam Muffin.. muffin kan ade terlebih2 dan keluar dari acuan... haaa macam tu la rupe dia... walaupun dah pakai bengkong okeh.. kalau tak pakai lagi la macam muffin terlebih serbuk penaik akakaka... Mak aih sedapnye aku mengutuk tunang sendiri... ampunn abgggg... alaaa tu sebagai cabaran untuk dia lebih rajin menjaga badan dia hahaha...
supaya kurangkan makan..
tak makan malam..
jangan minum ais...
dan kalau ade mase kena jogging.. (dah tak de mase dah skang ni nak jogging) huhuhu

dan.... malam tadi we all fitting untuk amek ukuran yg sebenar2nye before wedding... mula2 mak neng pakai baju (mestila pakai baju ye tak? takkan tak pakai hehhe) pakai baju sanding complete set dengan aksesori.. heheheh suka... mak neng dok tersengeh2 sorang2 tengok diri sendiri dari atas ke bawah.. bawah ke atas.. pastu sengeh lagi kat pak lie.. tapi.. pak lie buat muka selenge... muka kelat je..huh tension aku... malas layan biarkan je dia.. alaa sebenarnye dia tension sebab dok pikir baju dia yang tak muat tu... macam biase size mak neng kena di kecikkan (ceh! berlagak! ahahahha)
Sitti akan adjust baju mak neng betul2 fit.. sbb mase pakai mlm tadi pun rase longgar2 dan corset pun longgar..

pastu giliran pak lie pulak g fitting  baju... 
lepas sitti pakai kan bengkong...
jeng jeng jeng
muat, solid dan cantik terletak kat badan...
apakah?? apakah sudah kurus?
heheheh
barulah dia boleh senyum2.. sengeh2... hhahahaha
siap posing lagi tu...hahaha gedik..

memang berbeza sangat lah kalau nak compare badan dia bulan 7 dan sekarang...
tapi ingat!! jangan suka sangat...
still kena control makan
control dan kurangkan makan untuk 2 minggu ni je lagi...
mak neng pun nak kena control jugak... sebab dalam gambar muka mak neng ni nampak besar...
diet..diet..diet...

oh rasenye badan pak lie boleh turun sikit sebab sekarang ni dia memang dah kurang makan..
makan sikit dah kenyang.. bagus la tu...

ok abang!!!!
FOKUS!! SEMANGAT!! KURANGKAN MAKAN!! CHAIYOKKKKK!!!




You Might Also Like

4 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook