The Marriage Plot

Dilema Mencari Rumah Sewa

Thursday, December 22, 2011

haisyyyy... susah betul nak cari rumah sewa sekarang ni... cari kat mudah.com then call.. tapi semua dah ade orang... i ade mase seminggu je untuk cari dan pindah rumah.. sebab rumah yang i duduk sekarang dah ade tenant baru start January 2012.. so macam mane pun terpaksa la i keluar jugak ... ni yang kelam kabut baru nak cari ni.. sebelum2 ni bukan nye tak cari.. cari laaa jugak tapi tak sempat nak pikir ape pasal rumah .. tu yang pending sampai sekarang ni.. ok ni ade beberapa apartment yang i dah survey.. rental range RM650-800 area KL dan Kajang...

Spring Ville, Ukay Perdana


view from luar.. dari 4 tahun lepas i perhatikan building ni.. tapi mase tu building ni belum siap.. terbengkalai selama 8 tahun!... gilerr arr... baru sekarang ni siap sepenuhnye dan baru dapat CF!.. mula2 pikir macam seram pulak nak duduk sini sbb dah lame terbengkalai.. tapi bile pikir2 balik lame2 apartment ni penuh laaa.. tak de la seram mane pun..


see siap ade swimming pool lagi... kalau anak2 buah i datang boleh la diorang mandi hehhee..


layout tak ade la pulak.. tapi kira macam ni la.. masuk2 terus nampak living dan tak ade balcony... 3 bilik dan 2 bilik air..


kitchen kat sebelah pintu masuk.. kecik je rumah ni ...

Sri Baiduri, Sri Wira, Sri Melur, Sri Raya Ukay Perdana


Sri Baiduri pun ok jugak.. ade balcony 4 bilik dan 2 bilik air... ramai kawan2 i mase study yang dah kawen semua duduk area sini.. Sri Baiduri, Sri Raya, Sri Melur dah jadi port member2 kitaorang.. semua berkampung kat sini hehhee... ok jugak tapi masalahnye tak de lift.. kalau dapat tingkat 1 ok la.. best.. tapi kalau dapat tingkat 4? kaki je keding sbb dok turun naik tangga.. dah la i ni jenis suka tertinggal barang kat rumah.. bayangkan dah sampai bawah sedar2 kunci kereta kat rumah?? aduh jenuh nak naik balik...


konon2 kalau duduk tingkat atas tu boleh exercise ke? jangan harap laa.. confirm dah naik malas nak turun.. i dah rase dah duduk rumah tingkat 4 mase study dulu.. letih wooo.. semput.. tak jugak kurus2 time tu?? huhuhu

Sri Hijauan, Ukay Perdana




Layout Sri Hijauan.. ok jugak.. rumah baru.. ade lift .. ade swimming pool..  duduk pun 2 orang je.. tak payah la rumah besar2...huhu



ade swimming pool jugak.. alaaa kalau ade swimming pool pun macam la kitaorang nak mandi situ hari2 ahahaha...adoyai pening gak lepas kawen baru nak start cari barang2 rumah.. isy kalaulah dulu mase start keje i terus duduk rumah sewa kan bagus.. confirm sekarang ni rumah i dah complete... ye la mase study dulu pun rumah sewa i complete dan tak macam rumah student pun.. abis study terus dapat keje kat KL pastu duduk rumah mak cik kat KL.. so barang2 i kat rumah sewa tu i jual semua... 

Saujana Prima, Kajang


last week i ade survey2 rumah kat kajang... saje je tengok2 nak ambik feel la konon.. tengok rumah teres 2 tingkat kat Saujana Prima.. tengok luar ok laa.. rumah pun besar, dah siap cat, renovate dapur, tile baru... masuk2 nak tengok rumah 'alamak rumah kaler PINK!' oh no... i tak suke pink ok.. so bile rumah kaler pink terus rase macam kat tadika..huhuuh sorry kepada penggemar pink.. i tau ramai readers kat sini fanatik pink..hehhe terus tak de feel..ok.. cari rumah lain pulakkkkkkkk!!!!!....


all pic taken from en. gugel dan mudah.my

You Might Also Like

9 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook