The Marriage Plot

Life After Marriage

Friday, December 09, 2011

Life after marriage is totally different compared single life... bangun pagi ade teman kat sebelah.. bangun pagi kena buatkan breakfast untuk en. hubby bawak bekal g ofis which is i memang tak pernah buat mase single..hhahaha...giler malas nak buat breakfast untuk diri sendiri, baik breakfast kat ofis yang confirm2 air free dan biskut free (amek kat pantry je..)hahaha.. balik keje kena amek en. hubby kat ofis dia then terus balik rumah.. lepas sembahyang maghrib terus g dapur nak masak untuk dinner (pun tak pernah nak buat keje2 macam tu sebelum kawen.. *malas dowh!*..) lepas makan nak kena kemas pulak bahan2 bukti memasak tadi.. lepas tu aktiviti riadah tengok maharaja lawak mega tv..mandi.. sambung tengok tv.. dan tido sebab esok nak keje... tido pun berlatar belakangkan muzik *kroohhh.. kroohhh.. krooohhhhhhh...* yang sebelum ni boleh tidor dengan aman tanpa background muzik.... sedap bunyiknye tapi lagi aman kalau tak de bunyik... akakakakakaka

one day en. hubby tanye 'lepas kawen ni sayang ade rase ape?'
i jawab 'ntah... tak de rase ape.. same je..' huhuhu

uollsss lepas kawen ade rase mcm mane? i mean perasaan lepas kawen bukan perkara2 yang berubah lepas kawen..? macam jawapan yang i bagi pada en. hubby, i memang takde rase ape2 yang berbeza.. feel tu same je macam sebelum kawen.. maybe sebab kitaorang belum ade rumah sendiri kot.. sbb sekarang ni kitaorang still duduk dengan mak cik i dan weekend balik rumah mak mertua.. so macam masih merempat sane sini...

cume en.hubby cakap lepas kawen ni bile dia pergi melepak ngan kawan2 dia malam2 kat gerai burger kawan dia , dia rase tak leh nak lepak lame.. nak balik cepat.. kalau tak sebelum ni melepak sampai 4-5 pagi pun takpe padahal esoknye keje...huhuuh wahh!! penangan seorang isteri gitew.. meletops uollss..ahahaa

emmmm .. macam mane pun kitaorang kena carik rumah gak... tapi tula rumah kat KL ni mane ade yang murah.. rm400-600 silap2 dapat bilik je.. aduyai... ape pun kena pindah jugak... agenda hujung minggu ni we all nak g round KL nak cari rumah...huhuhu...

ahhh nak kena pikir nak masak ape pulak malam ni... esok pagi mau jogging kat tasik titiwangsa.. kasi en. hubby tu kurus hehehe... ok lah .. papai...

You Might Also Like

6 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook