A Wedding to Remember

Review | Henna by Diena Henna

Friday, December 02, 2011

Cerita pasal henna.. mak neng nak booking kak diena ni dari bulan 12/2010.. hahah lame tak? setahun tuuuu..
tapi kak diena tak nak ambik deposit awal2.. so dia cakap tahun depan jelah (means tahun 2011) lah baru booking n bayar deposit.. so ok lah.. sebab dalam byk2 pelukis inai ni mak neng mmg dah tersangkut dan terpaut dengan hasil kerja halus kak diena ni.. dan warna inai dia pun cantik... sanggup tu suruh kak diena datang melaka dari KL untuk buat inai hehehe...

kak diena dah start melukis

inilah design yang kak diena lukis...
cantik takkk???

inilah hasilnye setelah di cuci...
cantik.. macam pakai sticker..padahal lukis tangan..
saiz dan kedudukan adalah 98% same pada kedua2 belah tangan...

majlis mak neng hari ahad..so hari sabtu kak diena datang melaka.. mase tu mak neng tengah sibuk2 panjat2 gantung bunga kat pintu gerbang ni..hehhe nasib baik ngam ngam choi siap pasang bunga kak diena pun sampai.. terus je memulakan operasi memakai inai..

ade satu kisah mak cik kepochi mase kenduri mak neng..
dari hari kamis mak cik tu kepoh tanye 'inai dah pakai?'
makneng jawab 'belum..'
pastu jumpa lagi hari jumaat 'inai dah pakai? patutnye time2 macam ni inai dah pakai..'
mak neng jawab 'belum.. tak pe inai pakai kejap je..'
hari sabtu tanye lagi 'inai dah pakai? ni mak cik bawakkan inai ni haa.. siap letak gambir lagi nak bagi inai merah..'
' mak neg jawab ' oo ye ke.. tak pe nanti jap...'
malas layan sebenarnye huhuu..

lepas tu bile dia dah tgk kak diena buat inai.. dia senyap je..
nak jadi cerita lagi.. inai yang mak cik kepochi tu bawak kitaoerang jadikan inai untuk majlis berinai pada malam sabtu tu...
alaaa inai untuk calit2kan kat tangan tu mase majlis berinai...
sekali tengok inai tu... nasib baik aku tak pakai inai mak cik ni.. kalau pakai jugak 7 hari 7 malam pun tak merah wakakakakakakak *sambil gelak guling guling dan guling...*

oklah.. ini sajelah review pasal henna..
nnt mak neng review lagi ye...
daaaa....

You Might Also Like

7 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook