A Wedding to Remember

Review | Majlis Berzanji, Marhaban & Berinai Kecil

Friday, December 02, 2011

 November 19, 2011 ; 8.30 pm
Majlis berzanji dan marhaban bermula.. (apsal tibe2 ayat skema ni...??)
mula2 nak buat khatam Quran.. tapi bile ditgk2 macam tak sempat... sbb tu buat berzanji dan marhaban je..
mak neng cume sempat berlatih berzanji sehari sebelum dalam mase sejam je..huhuhu
tak sempat nak berlatih... macam2 benda nak kena siap kan seminggu awal tu sampaikan nak berlatih pun tak sempat... sejam tu je lah yg sempat..hehe
nasib baik ok mase majlis tu.. tu pun ade tersyasyul sikit hik hik hik...

yang temankan mak neng kat sebelah tu mak cik kepada mak neng..
dialah yang make up kan.. so kalau ade sape2 orang Muar yang cari mak andam leh la panggil mak cik i ni...
hehhe

mase majlis penuh ruang tamu...
ade satu peristiwa...
mase orang dok sebuk berzanji (jenjenan dalam bahasa jawa) tibe2 mak neng nampak
kucing mak neng (name dia neneng) melintas nak keluar ikut pintu depan...
tibe2 ade orang menjerit.. pastu sane pulak jerit.. bersambung2 lah jeritannye...
rupenye mak cik2 jenjenan ni terperanjat sbb neneng melintas..hahaha
ape lah neneng...buat kecoh je...

gendang berukir dan tempayan yang ade bunga ni kitaorang punye sendiri..
oh bantal kusyen gold tu pun kitaorang punye sendiri...

pelajar2 tahfiz pun datang marhaban dan nasyid siap gendang..
memang meriahlah malam tu...
suka sangat dengan lagu2 yang diorg nyanyi...

hahaha henpon tetap di tangan...

majlis berinai kecik mak neng sendorang jerr..
ape nak buat kannn.. huhu 
ingat malam tu nak bakar bunga api yang new year tu..
tapi hujan sgt2 lebat malam tu... tak jadilah nak bakar...huhuhuu
oh baju ni pun baju sendiri.. aksessori & kasut pun sendiri punye..
baju ni dulu mak belikan untuk kakak mak neng yg sulung mase kawen tapi tak sempat pakai.. pastu nak suruh kakak yg no. 2 pakai mase kawen.. pun tak sempat..
so sekarang mak neng lah yang pakai...
baju ni masih cantik dan baru lagi...hehehe 
eh bukan mak neng dah pernah cerita ke..tak pe lah... baca je lah hehheee...

ok..nnt mak nemg sambung review lagi okeh.. 
tataaaa...

You Might Also Like

8 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook