A Wedding to Remember

Review | Special Souvenir

Friday, December 02, 2011


terasa nak review my wedding hehehe..
mula2 tak tau mane nak start.. okeh jom tengok ape yang mak neng bagi pada kawan2 yang dapat datang
ke majlis perkahwinan mak neng & pak lie.. hehehe

Mak Neng memang hantu coklat.. so mak neng pun berangan2 la nak buat chocolate bar ni sebagai souvenir pada majlis pertunangan mak neng dulu.. tapi bile di survey harganye mak neng tak berapa nak mampu.. so impian mak neng terkubur mcm tu je la..
tapi... mak neng tetap nak jugak chocolate bar ni... degil punye pasal...
so mak neng dapat idea.. alaaa benda ni DIY pun boleh bukan susah sgt pun...
mak neng beli je chocolat bar ni kat Langkawi.. mase tu bulan 9 eh ke 10 eh..same date dengan majlis perkahwinan LisaLisut ...
sebelum ni berangan nak g wedding lisa.. tapi sekali tengok tiket flight 'hallamak... tak dapat nak datang...'

mase kat langkawi memang borong chocolate je..
pastu mak neng design chocolate wrapping ni... tak de la totally design sbb tak de mase nak design so amek design teater puteri gunung ledang.. (eh boleh ke eh..? lagipun bukan buat komersial..agak2 leh kena saman tak? huhuuh takottt) letak nama kitaorang pastu ukur ikut size chocolate bar tu pastu hantar print kat Melawati... printing biase je tapi kualiti dia mmg cantik.. mcm beli coklat bar yg biase jual tu mcm cadburry..hehhee

cantik tak? (ikut gaya eric leong) huhuhu
kalau mak neng.. mak neng tak nak makan coklat ni..
simpan buat perhiasan sbb cantik (wek wek perasan sendiri.. sape lagi nak puji kalau bukan diri sendiri ye tak?) ahahhha

haaa.. ingat lagi tak projek DIY mak neng dulu.. alaaa yang buat box ni..
kalau tak ingat tengok je lah kat sini ---> Favor boxes
cadangan asal nak letak riben or dolly paper..
tapi kosnye agak mahal jugak.. lagipun tak kena konsep ..
so cara lain.. print je lah..hahha pastu tampal..
senang dan kos lagi murah...hehehe
dalamnye isi coklat..coklat tu pun buat sendiri...
mulanye pun nak tempah gak coklat tu tapi sebiji jatuh harga 80sen maka nak isi dalam i box tu 4 biji..
huisy mahal2... buat sendiri je jimat hehehe...dalam mase 2 jam mak neng leh dapat siapkan 1000 biji coklat...kan senang tu...

sebagai menghargai kawan2 mak neng yang sudi datang ke majlis perkahwinan mak neng.. ini adalah goodies nye... satin bag berisi air kotak, mee siput (orang johor tau lah ape tu mee siput, orang negeri lain kebanyakannye tak pernah jumpa mee siput ni), coklat dalam box yg mak neng DIY, telur pindang (ni pun makanan orang johor) dan beg coin/coklat love/kucing & sabun wangi...
untuk tetamu lain bagi cawan, telur pindang, air kotak dan mee siput..

ok lah.. nnt mak neng review lagi yek..
daaaa...

You Might Also Like

12 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook