The Marriage Plot

Selamat Hari Raya!

Monday, August 05, 2013

emmm.. ntah kenapa tahun ni tak de perasaan nak raya.. tak shopping raya.. takde tempah biskut & kuih raya.. kalau boleh raya tahun ni tak nak g mane2.. nak duduk rumah tgk tv sambil2 main candy crush! huhuhu.. 

selalunya tiap2 tahun raya pertama kat melaka rumah mak.. lepas tu pegi beraya kat muar rumah arwah atok kejap lepas tu baru balik batu pahat rumah atok belah abah tido sane biasa sampai raya ke 2 atau 3.. rasa2nya tahun ni tak tido kot.. aku nak balik rumah melaka. lagipun tak jauh pun.. mak n akak aku tido je lah kat rumah atok macam biasa.. aku mmg kena balik sbb kucing aku tak de sapa nak bg makan n bersihkan najis muhafafah uhuks.. sekor persian + sekor american curl = 3 ekor anak2 + neneng kucing mak aku.. kalau yg besar2 3 ekor tu tak kisah kalau tinggal barang 3 hari kat rumah dlm cage tp yg jadi masalah tu budak kenit 3 hekor tu.. kalau tinggal 3 hari mau berkubang dalam takung berak dah jadi rupa ape ntah.. pastu makanan kalau 1 cage 4 ekor konfem 1 hari dah habis.. alamat kebuluran lah jawabnye.. ishhh.. tak boleh neh.. kena balik jugak.. sbb biasa pagi2 aku akan kemas cage diorg siap mop dengan pencuci serai wangi.. buang taik uhuks.. 


walaupun tak berapa nak raya tetap nak ucapkan 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
maaf zahir dan batin
kepada semua readers yang rajin follow my blog yg tak seberapa ni, kepada silent readers, blogger2, kawan2 alam maya dan juga kawan2 alam realiti wahhh..



You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook