Honeymoon

[] tiga honeymoon | Germany 2013

Monday, September 22, 2014

uhuks uhuks uhuks tersedak mak jemah.. honeymoon 2013 baru nak hupdate? hellooo ni dah tahun 2014 nak masuk 2015 dah dik non oiiii.. abis tu honeymoon 2014 bilenye ko nak hupdate? muahahahaha sedih ko jah.. 

alaaa sebenarnye dah hupdate dahhhh.. tp hari ni dok selongkar semula vlog yg dah tak tentu ke hala arah tujuannye.. terbukak lahhh label honeymoon mak jemah.. tgk urutan (bukan urut mengurut ye..) 1st honeymoon tahun 2011, 2nd honeymoon tahun 2012, pastu eh senyap tak de kabo berita lagi dah.. tu yg gatal nak menulis semula nih.. letak lahhh 3rd honeymoon utk 2013.. next honeymoon 2014 sabo ye.. mak jemah tengah mancari destinasi yang nak di tuju.. 

lirik lagu 'bawa aku pergi' by kaka ft zizan

'bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

Tengah malam nanti
tolong jangan lupa
jangan munkir janji
aku dah teruja
sudah cukup lama
aku tunggu saat ini
sejak kali terakhir kau hantar pulang
hidup sungguh sepi
tolong jangan bilang mama
tolong jangan bilang papa
malah jangan bilang teman karibmu
jangan bilang sesiapa

Oh Buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh,ayuh'

1st time dengar lagu ni mak jemah dah verrangan.. nak g travel.. dulu kan kecoh org cakap lagu ni lagu bawak larik anak dara orang kannnn.. tp dari sudut pandangan mak jemah chewahhh gittuss.. tp serius mak jemah tak rasa lagu ni lagu bawak larik anak dara org.. sbb ape? sebabnye mak jemah letakkan diri mak jemah dalam lagu ittuss.. mak jemah dah lama tak g travel.. gile ko dok terperap dalam mesia ni tak keluar dah 4 tahun dah (4 tahun ni perkiraan mase tu tahun 2012 laaa.. 2008-2012 = 4 tahun).. last keluar pegi Holland, Belgium, Paris, Rome tahun 2008 .. paling2 jauh pun tuu haaaa Singapore.. bawak kete lagik masuk Singapore.. tak feel.. mak jemah nak fly fly gitteww..

lirik yang paling kena sekali ni ha.. 'oh.. buku merah jangan lupa bawa moga2 belum tamat tempoh, kali ini kita peri lebih lama, pergi lebih jauh..' haaa kannn.. kena sangattt.. we'ollss pegi sebulan pastu jauh fulak tu p german nun sana tak dak sapa2 pon kenai.. main belasah jek g sane.. tak leh nak planning2 sgt kang tak jadi.. selalu mcm tu.. beli tiket senyap2 dok diam2.. buat research senyap2.. sampai masa baru bgtau family.. kwn2 pon tak tau.. dah sampai sana baru tawww..

lirik awal2 pownnn kena sangatt dgn diri we'oollss.. 'bawa aku pergi pacu laju2 kita lari dari realiti, bawa aku pergi pacu laju lagi malah kita tak perlu kembali'.. rasa nak lari dari masalah.. bila pegi travel mmg lupa lah masalah dan kalau boleh tak nak ade masalah lagi tu yg lirik 'kita tak perlu kembali' bukan maksud tak nak balik mesia jmp family.. dia ade maksud tersirat gittuuu.. tapi mmg ade rasa tak nak balik mesia pon.. rasa mcm nak duduk sane terus ahaks..

yang ni.. lirik yang ni pulak.. 'tengah malam nanti, tolong jangan lupa, jangan mungkir janji, aku dah teruja, sudah cukup lama aku tunggu saat ini sejak kali terakhir kau hantar pulang hidup sungguh sepi, tolong jangan bilang mama, tolong jangan bilang papa, malah jangan bilang teman karibmu, jangan bilang sesiapa'... flight ke europe kan tengah malam tu maksud lirik itteww.. jangan tak jadi pulak menanges den.. 4 tahun beb tunggu nak fly jauh hehehehe last blk europe pastu tak de p mana2 tu yg sunyi tu .. boring jek ahahha... yg part jangan bilang sesiapa tu kan mak jemah dah ckp.. mase beli tiket flight mmg takde bgtau sesapa.. beli senyap2 jek.. dah nak pegi lagi 2 minggu baru bgtau mak & family.. hik hik..

hokehlah... layan...



best tak? ahhaahaha.. we'ollss bukan anak orang kaya pownnn.. minat punye pasal lautan api sanggup ku redah.. ye ke?? ahahaha... bertungkus lumus cari duit poket.. buat bisnes kecik2 utk buat tambang g travel... ikat perut.. nak seribu daya, tak nak seribu daleh. tak gituu? gittuu gittuu lahhhhh... uollsss nak g travel jugak? jom buat bisnes! chaiyok!

ade sambungan ni..




hik hik..

ade lagi sambungan...




eh ade lagi sambungan...





ade lagi satu.. last last...



video ade lagi untuk 24 hari punye travel.. tapinyeee... bila nak hupload dlm youtube tu problem.. berat sangat.. berejam2 nunggunye.. last2 tak yah lah hupload.. tgk untuk tatapan diri sendiri jek lahhh...

next trip? VENICE, ITALY 2015
pic: mr google

ade tak yang nak ikut mak jemah p ITALY tahun 2015? ade? ade? percutian PERCUMA.. FREE.. sape nak ikot angkat jari!
serius! sape nak ikot sila PM mak jemah kat fesbuk yek.. nnt mak jemah bagitau RAHSIAnye...
klik je link kat bawak ni..

fesbuk : Marea Zada

daaaaa....
(^______^)v

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Popular Posts

Like us on Facebook